Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εργα αναβάθμισης στο Χιονοδρομικό Παρνασσού

Προϋπολογισμού 29,5 εκατ. ευρώ - Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως 30/11/2014
Την 1η Απριλίου 2014 ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.... το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 29.520.000 ευρώ και πραγματοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στη θέση Κελάρια και στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014, πριν από την επόμενη χιονοδρομική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού» που υλοποιεί η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει δύο υποέργα:
(α) «Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού» Α' φάση στη θέση Κελάρια, προϋπολογισμού 15.935.000€, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο 2014.
(β) «Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού» Β' φάση στη θέση Φτερόλακα, προϋπολογισμού 13.617.000€, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο 2015.
Το σχέδιο ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού περιλαμβάνει σειρά από παρεμβάσεις, όπως ο εκσυγχρονισμός - αντικατάσταση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων αναβατήρων /εγκαταστάσεων και είναι το πρώτο σχέδιο εκτεταμένης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, από τότε που λειτούργησε το Χιονοδρομικό Κέντρο. Με τα έργα αυτά το μεγαλύτερο Χιονοδρομικό της Ελλάδας αναβαθμίζεται περαιτέρω, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και η συμβολή του στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής.
Για να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες εργασίες, τα Κελάρια 1750 και 1950 θα διακόψουν τη λειτουργία τους την 31η Μαρτίου 2014. Κατά τη διάρκεια του Απριλίου και μέχρι τη λήξη  της χιονοδρομικής σεζόν, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου, αλλά και όσο το επιτρέπει η χιονοκάλυψη, θα λειτουργούν οι εγκαταστάσεις της Φτερόλακας, σε συνδυασμό με το νέο αναβατήρα «Σαχάρα», η πίστα του οποίου διατηρεί το περισσότερο χιόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου