Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα

Ραγδαία η πτώση της θερμοκρασίας, με το τσουχτερό κρύο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορισμένες περιοχές της χώρας......

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί έως 7 και στα ανατολικά νότιοι 8 με 9 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
AdTech Ad

Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει

Η Ξάνθη έχει, ήδη, ντυθεί στα λευκά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν από το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη χώρα.
Παράλληλα, από χθες έχει απαγορευθεί ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Παλούκια Σαλαμίνας-Πειραιά, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου-Καβάλας, και Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.
Παράλληλα, θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.
Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι 6 με 8 πιθανόν 9 βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωϊνές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Εύβοιας.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που θα βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. \u000B
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωϊνές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου